Zanavykų ragaučius

Kyla apetitas galvojant apie namie rūkytus lašinius, dešrą, keptą varškės sūrį? Žadina vaizduotę negirdėta košeliena, vinigretas ar krosnyje kepta kopūsto galva? Norisi sužinoti, kodėl zanavykai taip didžiuojasi iš senolių paveldėtais abriedukais, švilpikais, sausgare ir duonzupe? Užtikriname, kad tai skaniausias kelias norintiems pažinti Zanavykiją. Užsisakius edukaciją svečius pasitiks „gaspadinė“ ir jos „mergučės“, kurios susodins už stalo pagal unikalias krašto tradicijas. O jau tada ne tik vaišins, bet ir pasakos apie zanavykiškų patiekalų bei gėrimų istorija, pamokys vietinės šnektos.

Sužinosite su kuo geriausiai tinka silkė, kada skaniausia naminė gira ir nuo kokių ligų saugo naminukė. „Gulbelės kepyklėlės“ ruginė duona, „per mašynką traukti“ sviestiniai sausainiai ir aguonų vyniotinis – sertifikuoti Tautinio paveldo produktai, kuriuos, kaip kulinarinės istorijos liudytojus, tiesiog privalote įvertinti patys. Istorijomis apipinta ir gilių kava, ir morkų saldainiai, tad įdomybių netruks iki pat edukacijos pabaigos. Vieni braukia ašarą sujaudinti tikrumo ir istorijos gyvumo, kiti fotografuoja patiekalus ir džiaugiasi atradę tokią šarmingą Lietuvą. Galiausiai, juk geriau vieną kartą paragauti, nei vėl ir vėl išgirsti!